Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά

Τα Εγκαίνια του πρώτου Ιερού Ναού στην Ελλάδα αφιερωμένου στον Προφήτη Μωυσή τελέσθηκαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης του Προφήτου, στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.

Τα Εγκαίνια ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός μαζί με τους Μητροπολίτες Φθιώτιδας κ. Νικόλαο, Καρπενησίου κ. Νικολάου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου (Εκκλησία Αλβανίας).

Στους εορτασμούς παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, πολλοί κληρικοί εξ Αθηνών και άλλων μερών, Ρώσοι ιερείς και μοναχοί, μοναχές από διάφορα Μοναστήρια της Ελλάδος, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως, εκπρόσωποι Πρεσβειών, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων της Φθιώτιδος, Καθηγητές Πανεπιστημίου, πλήθος πιστών από την Φθιώτιδα, την Αθήνα και άλλα μέρη και καταξιωμένοι πνευματικοί άνθρωποι οι οποίοι συμπαρίστανται στον Σεβασμιώτατο Σιναίου για την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.

Έψαλλε δε ο πολυμελής Βυζαντινός χορός «Τρόπος» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη.