ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ι. Ν. Αγ. Αρσενίου Κυπερούντας, σε ολονύκτια αγρυπνία που τελέστηκε την Παρασκευή 16 προς 17 Αυγούστου.

P8180227

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, με την συμμετοχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ.Πορφυρίου, ενώ στην αγρυπνία έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός ΤΡΟΠΟΣ και χορός Κυπρίων Ιεροψαλτών.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 18 Αυγούστου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε τον ναό, ο οποίος πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κυπερούντα, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο.

Καθόλη την διάρκεια των εκδηλώσεων είχαν τεθεί προς προσκύνηση τα ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας Μαρίνας από την Μονή Παναχράντου της Άνδρου, καθώς και λείψανο του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη.

P8170133

KYPER2

P8180181