Κωνσταντίνος Αγγελίδης – «Χάρισμα φωνής – Γνώση – Εμπειρία» [Μέρος Α΄]

Η «Μουσική των Ελλήνων» φιλοξενεί τον Πρωτοψάλτη της Ψαλτικής Τέχνης, Κωνσταντίνο Αγγελίδη, Θεολόγο και δάσκαλο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιδρυτή του «Κέντρου Μελετών Ψαλτικής Τέχνης» και χοράρχη του βυζαντινού χορού «ΤΡΟΠΟΣ».

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης μας μεταφέρει τις προσωπικές του εμπειρίες μέσα από την πολύχρονη ιεροψαλτική του πορεία (40 χρόνια) ξεκινώντας το θαυμαστό αυτό ταξίδι από την συμμετοχή του στην Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία και τις πολυάριθμες εμφανίσεις της στο εξωτερικό.

Εμπειρίες που δεν έχουν λόγια να εκφραστούν, παρά μόνο συναισθήματα.

Στη συνέχεια, με μια ιστορική αναδρομή, μας μεταφέρει στα πρώτα του βήματα στον χώρο της ψαλτικής και μας μιλά για τον πρώτο του δάσκαλο και το πρώτο του ψαλτήρι.

Δεν λείπουν οι ευρύτεροι προβληματισμοί και η αγωνία του για το μέλλον των νέων, ιδιαιτέρως, για τους σπουδαστές της ψαλτικής τέχνης και την διακονία τους στο ιερό ψαλτήρι.

Τέλος, προκύπτει ενδιαφέρουσα αναφορά στον αγώνα και τη δράση του, για την ίδρυση του χορού μοναχών της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.