Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΤΡΟΠΟΣ» ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ

18-20 Φεβρουαρίου 2023

Μετά από πρόσκληση της Μονής, ο Βυζαντινός Χορός ΤΡΟΠΟΣ συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες για τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παρθενίου Αρχιεπισκόπου Λαμψάκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κυρίλλου, εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην Ιερά Μονή Μπίγκορσκι

Σε μια υμνητική συνένωση, ο Βυζαντινός Χορός ΤΡΟΠΟΣ από το δεξιό αναλόγιο και υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης, Πρωτοψάλτου, και ιδρυτού του Βυζαντινού Χορού, συνέψαλε με χορωδία μοναχών του Τιμίου Προδρόμου υπό την διεύθυνση του π. Ανατολίου Λαζέσκι στο αριστερό, προσφέροντας στους πιστούς την μοναδική εμπειρία να ακούσουν μια γλωσσική σύνθεση των ύμνων της Εκκλησίας κατά την αρχαία πρακτική και παράδοση του τόπου.

όλη η ακολουθία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μονής:
«η κορυφαία αθηναϊκή χορωδία Τρόπος, ξεσήκωσε ευγενικά τις ψυχές μας με την όμορφη, αρμονική και παρηγορητική ψαλμωδία της χθεσινοβραδινής αγρυπνίας. Ήταν πραγματικά τιμή και ευλογία να παρακολουθούμε μια λατρευτική λειτουργία με το αγγελικό άσμα, που εξυψώνει την ψυχή σε στοχασμό και προσευχή.»

Χερουβικό ιερομ. Γαβριήλ Κουντιάδη ήχος πλ.α’

Παρόντος του επιχωρίου Μητροπολίτου Πλάωσνικ, Δέβρων και Κιτσέβου, Σεβασμιωτάτου κ. Τιμοθέου, ο Ηγούμενος της Μονής, Παρθένιος, ανέφερε στην ομιλία του, πως:
«Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την τιμή που μας έκαναν, χαιρετίζω και εξ όλης καρδίας ευλογώ τα μέλη της κορυφαίας και διάσημης χορωδίας ανατολικής ορθόδοξης εκκλησιαστικής ψαλμωδίας ΤΡΟΠΟΣ από την Αθήνα, υπό την ηγεσία του χοράρχη τους, αγαπητού κου Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Η ευπρέπεια της ψαλμωδίας τους είναι πραγματικό κόσμημα της πανηγύρεώς μας. Τους ευχαριστώ για τον κόπο και θυσία που έκαναν ερχόμενοι εδώ.»

Άξιον Εστίν Θεοφάνους Βατοπαιδινού ήχος πλ.α’